Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso i pieczarki pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na gorącym oleju.
Zawartość torebki WINIARY POMYSŁ NA… kurczaka z pieczarkami dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki (12%) i 200 ml wody. Dodaj do mięsa z pieczarkami i zagotuj ciągle mieszając.
Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Odciśnij z nadmiaru wody.
Cebulę drobno posiekaj i obsmaż na rozgrzanym oleju. Wystudzoną cebulę wymieszaj z ziemniakami oraz jajkiem.
Całość dopraw do smaku. Placki smaż małymi porcjami na oleju, aż będą rumiane i chrupiące.
Placki podawaj z kurczakiem oraz ogórkiem kiszonym lub innym ulubionym dodatkiem.